Ινδονησία: Ανασύρουν συνεχώς σορούς από τον φονικό σεισμό – Ξεπέρασαν τους 250 οι νεκροί - Δεκάδες αγνοούμενοι

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 31 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 5,6 βαθμών που έπληξε την πόλη Σιαντζούρ στη Δυτική Ιάβα της Ινδονησίας αυξήθηκε σήμερα σε 252, όπως ανέφερε η τοπική κυβέρνηση σε σημερινή ανάρτηση στο Instagram.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο απολογισμό που ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών BNPB τα θύματα ήταν 162 , γεγονός που δείχνει πόσο ραγδαία αυξάνονται. .

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 31 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται και 377 τραυματίστηκαν, ενώ 7.060 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο φονικός σεισμός σημειώθηκε χθες στις 13:20 τοπική ώρα, με επίκεντρο την πόλη Σιαντζούρ --με περίπου 175.000 κατοίκους. 

Οι διασώστες προσπαθούν να φτάσουν στους επιζώντες που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια, εν μέσω των συνεχιζόμενων μετασεισμικών δονήσεων.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην πόλη Σιαντζούρ, περίπου 75 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα.

Ο κυβερνήτης της Δυτικής Ιάβας, ο Ριντουάν Καμίλ, είπε στους δημοσιογράφους ότι κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές πάρα πολλά κτίρια. «Υπάρχουν κάτοικοι παγιδευμένοι σε απομονωμένες περιοχές (…) για αυτό υποθέτουμε ότι ο αριθμός των τραυματιών και των νεκρών θα αυξηθεί», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr