«Σχέδιο του εισβολέα»: Οργή των Τούρκων για την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Το προκλητικό θέμα φιλοξενείται σήμερα σε πρωτοσέλιδο της Χουριέτ. Για «σχέδιο του "εισβολέα" με την ταινία» κάνει λόγο η εφημερίδα. Δείτε το πρωτοσέλιδο.  

Την οργή τουρκικών ΜΜΕ έχει προκαλέσει η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης. 

Το προκλητικό θέμα φιλοξενείται σήμερα Τρίτη σε πρωτοσέλιδο της Χουριέτ και δείχνει ηθοποιούς της ταινίας με την ελληνική σημαία. 

Για «σχέδιο του "εισβολέα" με την ταινία», και ελληνική προπαγάνδα, κάνει λόγο η εφημερίδα, ισχυριζόμενη ότι «δείχνει εντελώς διαφορετική ιστορική πραγματικότητα». «Ο Έλληνας "εισβολέας" επιχειρεί να παρουσιάσει τα γεγονότα ως γενοκτονία» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. 

«Η ταινία των Ελλήνων θα προβληθεί σε 700 κινηματογράφους των ΗΠΑ όπως και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τονίζεται. 

«Τόσο καιρό δεν ενοχλούνταν για την προβολή του φιλμ στην Ελλάδα, τώρα όμως θα προβληθεί στις ΗΠΑ, και στις 11 Ιανουαρίου 2023 στο Ευρωκοινοβούλιο» σημείωσε ο Μανώλης Κωστίδης. 

Ας σημειωθεί ότι στο φιλμ πρωταγωνιστεί και ο Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί, με την εφημερίδα να τον κατηγορεί για τη συμμετοχή του. 

Hurriyet

Η οικουμενική ιστορία της ταινίας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ, απέσπασε πέντε βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και αγαπήθηκε από το κοινό για την αυθεντική της ατμόσφαιρα και τη σπαρακτική αναπαράσταση της πυρπόλησης αυτή της αξεπέραστης κοιτίδας του πολιτισμού της Ιωνίας.

Η ταινία και η σειρά, σε σενάριο Μιμής Ντενίση & Martin Sherman και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέα.

Πηγή: skai.gr