Ινδία: Ανακαλύφθηκε διαμάντι μέσα σε... διαμάντι - Δείτε βίντεο

Με την ονομασία «Καρδιά που χτυπά – Beating Heart» το κόσμημα αποτελείται από ένα κομμάτι διαμαντιού με ένα μικρότερο κομμάτι που κινείται ελεύθερα παγιδευμένο μέσα

Στην Ινδία, μια εταιρεία διαμαντιών έχει στα χέρια της ένα κόσμημα που είναι πιο σπάνιο και από… το σπάνιο - ένα μεγάλο, κούφιο διαμάντι, μέσα στο οποίο βρίσκεται ένα άλλο, μικρότερο διαμάντι.

Με την ονομασία «Καρδιά που χτυπά – Beating Heart» το κόσμημα αποτελείται από ένα κομμάτι διαμαντιού με ένα μικρότερο κομμάτι που κινείται ελεύθερα παγιδευμένο μέσα, σύμφωνα με τους Times of India. 

Η πέτρα βρέθηκε αρχικά στην ακατέργαστη κατάσταση τον περασμένο Οκτώβριο από τον κατασκευαστή διαμαντιών που δραστηριοποιείται από το Σουράτ και τη Βομβάη και  η αυθεντικότητα της επιβεβαιώθηκε με περαιτέρω ανάλυση, χρησιμοποιώντας οπτικά και ηλεκτρονικά μικροσκόπια.

Το σπάνιο διαμάντι έχει «χαρακτηριστικά χάραξης» ορατά και στο μικρότερο διαμάντι στην εσωτερική κοιλότητα, όπως βρέθηκε. 
Οι ειδικοί εξήγησαν ότι η κοιλότητα μπορεί να έχει σχηματιστεί λόγω της προτιμησιακής χάραξης ενός ενδιάμεσου στρώματος ινώδους διαμαντιού κακής ποιότητας.

διαμαντι

Το κόσμημα «δύο σε ένα» ηλικίας 800 εκατομμυρίων ετών λέγεται ότι είναι ανεκτίμητο και η μοναδική τέτοια ανακάλυψη στον κόσμο.
Το λεγόμενο διαμάντι «Matryoshka» μοιάζει με παραδοσιακές ρωσικές κούκλες φωλιάσματος, που μπαίνουν η μία μέσα στην άλλη (μπαμπούσκα).
Στο εσωτερικό, το μικροσκοπικό ένθετο διαμάντι στον δικό του σφραγισμένο χώρο αέρα έχει εκτιμώμενο βάρος 0,02 καρατίων και διαστάσεις 1,9×2,1×0,6 χιλιοστά. 

διαμαντι

Πηγή: skai.gr