Ιαπωνία: «Πρωτιά» για το πιο σεξιστικό σχόλιο της χρονιάς σε γυναίκα βουλευτή (pic)

Aν μπορούσε να υπάρχει υποψήφιος για το πιο σεξιστικό σχόλιο της χρονιάς, στην Ιαπωνία ο πιθανότερος φαινομενικά νικητής μέχρι σήμερα θα ήταν ο Γιοσίρο Μόρι, πρώην επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών του Τόκιο 2020, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί τον περασμένο μήνα αφού διαμαρτυρήθηκε ότι οι γυναίκες «μιλούν πολύ» κατά τη διάρκεια συναντήσεων, σημειώνει σε άρθρο του o Guardian προσθέτοντας πως ακόμη και ο Mόρι δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την Μιο Σουγκίτα, μια συντηρητική πολιτικό με ιστορικό στο να.. προσβάλλει γυναίκες και μέλη της κοινότητας των ΛΟΑΤΚΙ.

Αναλυτικότερα, η Σουγκίτα προκάλεσε αμηχανία, το λιγότερο, όταν προέβη σε αμφιλεγόμενες δηλώσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού μίτινγκ με συναδέλφους της βουλευτές.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη σε θύματα σεξουαλικής βίας, η 53χρονη βουλευτής υποστήριξε ότι οι γυναίκες μπορούν να λένε όσα ψέματα επιθυμούν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, αμφισβητώντας εν ολίγοις το κατά πόσο εκάστοτε μαρτυρίες- καταγγελίες έχουν πάντα αξιοπιστία.

Σύμφωνα με την ομάδα Noaseps, το σχόλιο της Σουγκίτα θεωρήθηκε μισογυνιστικό «καθώς αμφισβητεί τις μαρτυρίες των γυναικών που καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας» υπονοώντας ότι ένα μεγάλο μέρος από αυτές μπορεί να είναι ψευδείς, χωρίς να έχει βάσιμους λόγους να ισχυριστεί κάτι τέτοιο.

Όπως υπενθυμίζει η Guardian, η Σουγκίτα - σύμμαχος του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, είχε προκαλέσει και παλαιότερα αντιδράσεις με τις δηλώσεις της αφού το 2019 είχε διατυπώσει την εκτίμηση ότι τα μέλη της LGBT κοινότητας «δεν είναι παραγωγικά» επειδή δεν μπορούν να κάνουν παιδιά.

Συγκεκριμένα, σε ένα άρθρο που έγραψε για ένα περιοδικό, η βουλευτής εξήγησε ότι τα «ομόφυλα ζευγάρια δεν κάνουν παιδιά και, κατά συνέπεια, δεν είναι παραγωγικά, επομένως δεν συνεισφέρουν στην ευημερία του έθνους». Στο ίδιο κομμάτι επέκρινε την ιδέα να ξοδεύονται χρήματα φορολογουμένων για την υποστήριξη των γκέι γάμων.

Πηγή: GUARDIAN