Αμερικανός στρατιώτης ο άνδρας που συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα όταν πέρασε τα σύνορα

Νωρίτερα, η Διοίκηση του ΟΗΕ που επιβλέπει την περιοχή της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στα σύνορα είχε αναγνωρίσει το άτομο ως Αμερικανό υπήκοο που πέρασε στη Βόρεια Κορέα 

Ένας Αμερικανός στρατιώτης διέσχισε τα σύνορα προς τη Βόρεια Κορέα και φέρεται να έχει συλληφθεί, σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ στο Reuters, δημιουργώντας μια νέα κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Η Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών που επιβλέπει την περιοχή της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στα σύνορα νωρίτερα την Τρίτη αναγνώρισε το άτομο ως Αμερικανό υπήκοο που πέρασε στη Βόρεια Κορέα χωρίς άδεια ενώ βρισκόταν σε περιοδεία. Είπε ότι το άτομο ήταν πιθανόν υπό κράτηση, αλλά δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Η νοτιοκορεατική εφημερίδα Dong-a Ilbo, επικαλούμενη τον στρατό της Νότιας Κορέας, αναγνώρισε το άτομο ως τον Τράβις Κινγκ, Αμερικανό στρατιώτη. Ωστόσο, αργότερα η εφημερίδα διέγραψε το όνομα. Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αμέσως την ταυτότητα του ατόμου.

Το επεισόδιο έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή εν μέσω υψηλών εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, με την άφιξη αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου με βαλλιστικούς πυραύλους στη Νότια Κορέα σε μια σπάνια επίσκεψη μετά από δεκαετίες ως προειδοποίηση στη Βόρεια Κορέα για τις δικές της στρατιωτικές δραστηριότητες
 

Πηγή: skai.gr