Ένας κορυφαίος Κινέζος αξιωματούχος χαιρέτισε το σχέδιο, του ασθενούς ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ, να παραδώσει την εξουσία στον υιό του, όπως ανέφερε το Βορειό-κορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, η Κίνα επιβράβευσε την επιτυχημένη αυτή λύση, που διασφαλίζει τη συνέχιση του υπάρχοντος καθεστώτος.

Ο Μενγκ Ζιανχού, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, συνεχάρη κατά τη διάρκεια συνάντησης το νεώτερο υιό του Κιμ, τον Γιονγκ-ουν, ως αντιπρόεδρο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής χαιρετίζοντας παράλληλα την " επιτυχημένη λύση που εξασφαλίζει την επιτυχία της κορεάτικης επανάστασης ".

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο όρος "επιτυχία" δεν αναφέρεται στην ηγεσία, αλλά στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας και υποδηλώνει τη στήριξη της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας του Πεκίνου στην Πιονγκιάνγκ.

Ο Γιονγκ-ουν αναγορεύθηκε σε στρατηγό τεσσάρων αστέρων το περασμένο έτος σηματοδοτώντας έτσι τις υψηλές πολιτικές του προοπτικές.Ταυτόχρονα ξεκινά την τρίτη γενιά μεταβίβασης της εξουσίας ενδοοικογενειακά, στην απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο πολιτεία της κορεατικής χερσονήσου.

Πηγή: skai.gr