Κλείσιμο

H Μόσχα επέβαλε πρόστιμο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram για δημοσίευση απαγορευμένου υλικού

Το Telegram παρέβη τον λεγόμενο «Νόμο Αυτοελέγχου», που τέθηκε σε ισχύ στη Ρωσία στις 21 Φεβρουαρίου 2021

Το Δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας επέβαλε πρόστιμο 1 εκατομμυρίου ρουβίων (10.900 δολάρια) στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram για παράλειψη επισήμανσης και διαγραφής από την πλατφόρμα της πληροφοριών που απαγορεύεται να διαδοθούν στη Ρωσία, δήλωσε στο TASS η υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου.

«Το δικαστήριο έκρινε την εταιρεία Telegram υπεύθυνη σύμφωνα με το άρθρο 13.50 παράγραφος 2 του Ρωσικού Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων (αδυναμία από ιδιοκτήτη κοινωνικού δικτύου να διεξάγει παρακολούθηση με σκοπό τον περιορισμό της πρόσβασης σε πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή ναρκωτικών, μεθόδους διάπραξης αυτοκτονίας ή υλικό με πορνογραφικές εικόνες ανήλικων ατόμων) και διατάσσει να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου ρουβλίων», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Το Telegram κρίθηκε ότι παρέβη τον λεγόμενο «Νόμο Αυτοελέγχου», που τέθηκε σε ισχύ στη Ρωσία στις 21 Φεβρουαρίου 2021. Περιλαμβάνεται στο άρθρο 6 του ρωσικού ομοσπονδιακού νόμου για την ασφάλεια των πληροφοριών. Ο κανονισμός ορίζει ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης διενεργούν παρακολούθηση και αναλαμβάνουν ανεξάρτητη δράση για τη διαγραφή τυχόν απαγορευμένων πληροφοριών που δημοσιεύονται από χρήστες στους ιστότοπούς τους.

Πηγή: skai.gr