Για επιδείνωση της υγείας του Πάπα κάνουν λόγο ιταλικές εφημερίδες

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β‹, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσκον και νοσηλεύθηκε δυο φορές μέσα σε ένα μήνα, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα των ιταλικών εφημερίδων, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις των γιατρών του.
«Προσευχηθείτε για τον Πάπα γιατί η υγεία του επιδεινώθηκε», φέρεται ότι δήλωσε ο Στανισλάβ Ντζίβιζ, ιδιαίτερος γραμματέας του Πάπα σε έναν πολωνό ιερέα, γράφει ο θεολόγος Οράτσιο Πετρόζιλο, υπεύθυνος της εφημερίδας Messaggero για τα θέματα του Βατικανού.
«Η γενική κατάσταση της υγείας του Πάπα είναι σήμερα σοβαρότερη από τότε που διακομίσθηκε στην πολυκλινική Τζεμέλι. Ο Ποντίφηκας δεν έχει καταφέρει να αναρρώσει πλήρως», γράφει η εφημερίδα La Repubblica επικαλούμενη πηγές του Βατικανού. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της, ο Πάπας είχε μια νέα κρίση του αναπνευστικού χθες, η οποία «οφείλεται πιθανότατα στη μεγάλη συγκέντρωση βλεννών στο λαιμό του».
Για μια ακόμα φορά, χθες το βράδυ, κυκλοφόρησαν φήμες για την πιθανότητα εκ νέου μεταφοράς του Πάπα στο νοσοκομείο ακόμα και για το θάνατό του, οι οποίες ωστόσο διαψεύσθηκαν από έγκυρες πηγές.
Πηγή: skai.gr