Κλείσιμο

Γερμανία: Πυροβολισμοί στο Αμβούργο - Μεταξύ των 7 νεκρών πιθανόν ο δράστης, λέει η αστυνομία - Δείτε βίντεο

8 τραυματίες σύμφωνα με την Bild - Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του δράστη - Δεν πυροβόλησαν οι αστυνομικοί, λέει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας

Η αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο κτίριο της εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των νεκρών.

«Βρήκαμε νεκρό άτομο σε κοινοτικό κέντρο στο Γκρος Μπόρστελ που υποθέτουμε ότι θα μπορούσε να είναι ο δράστης», αναφέρεται στην ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter και επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται «προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να εμπλέκονται άλλοι δράστες».

Η πρώτη ειδοποίηση έφθασε στην αστυνομία λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς σε κτίριο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά. Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν επιτόπου κι άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν, διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί· ο έβδομος βρέθηκε από τους αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο, σε απόσταση από τα υπόλοιπα θύματα. «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι το κτίριο έχει στο μεταξύ ελεγχθεί από τις ειδικές δυνάμεις και είναι πλέον ασφαλές.

🚨BREAKING: 6 dead, many injured following mass shooting in Alsterdorf, Germanypic.twitter.com/QGk7wJHbac

— Breaking News (@NewsJunkieBreak) March 9, 2023

Ο έβδομος νεκρός εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, σε απόσταση από τους άλλους έξι νεκρούς. Όλοι έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Άγνωστο παραμένει το κίνητρο του δράστη.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε χθες το βράδυ στις 21:15 (τοπική ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλάδας) για πυροβολισμούς σε κτίριο στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Η αστυνομία έκανε λόγο για «λουτρό αίματος» και προειδοποίησε τους πολίτες για «εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild, η αστυνομία, μέσω ειδικής εφαρμογής έγκαιρης προειδοποίησης, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο. «Αναζητείστε αμέσως καταφύγιο σε κτίριο. Χρησιμοποιείστε το τηλέφωνο μόνο σε έκτακτη ανάγκη, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές», προέτρεπε μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο δήμαρχος Αμβούργου Πέτερ Τσέντσερ, ο οποίος κάλεσε μεταξύ άλλων τους πολίτες να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας, ενώ η αρχιεπισκοπή του Αμβούργου σε ανακοίνωσή της ανέφερε «είμαστε συγκλονισμένοι και άναυδοι. Συμπαραστεκόμαστε σε αυτούς που τραυματίστηκαν, στις οικογένειες των θυμάτων και στα μέλη των σωστικών συνεργείων και προσευχόμαστε για αυτούς που έχασαν βάναυσα τη ζωή τους».

Die Meldungen aus Alsterdorf / Groß Borstel sind erschütternd. Den Angehörigen der Opfer gilt mein tiefes Mitgefühl. Die Einsatzkräfte arbeiten mit Hochdruck an der Verfolgung des / der Täter & der Aufklärung der Hintergründe. Bitte beachten Sie die Hinweise der @PolizeiHamburg. https://t.co/38UcdguLzH

— Peter Tschentscher (@TschenPe) March 9, 2023

🇩🇪 Shooting in a church in Hamburg, Germany. Local media reports at least 30 injured and 6 dead. The perpetrators are on the run.pic.twitter.com/0fZ2J2Kbs5

— SemperFidelis17 (@FidelisSemper17) March 9, 2023

In Hamburg, Germany (Alsterdorf district), at least six people died after shooting at the center of Jehovah's Witnesses.

Local sources can be found around 9:00 pm allowable time. After that, a major police operation began in the area, carried out by the Hamburg police. pic.twitter.com/CRJ1lZhYo4

— Животный мир (@dragon_of_time_) March 9, 2023

In #Hamburg #Germany #Alsterdorf district at least six people died after a shooting at a Jehovah's Witnesses center. Local sources can be found at around the 9:00 p.m. time allowed. After that a large police operation began in the area which was carried out by the Hamburg police. pic.twitter.com/8AL5EUzNuR

— محمد سعيد (@LordCat1980) March 9, 2023
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ