Τουλάχιστον επτά νεκροί σε επίθεση σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο - Δείτε βίντεο

Οι δράστες διαφεύγουν τη σύλληψη, ενώ είναι ασαφές εάν επρόκειτο για ένα ή περισσότερα άτομα - Η αστυνομία έκανε λόγο για «λουτρό αίματος» και προειδοποίησε τους πολίτες για «εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο» - δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου χθες Πέμπτη το βράδυ σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Άλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο. Η αστυνομία έκανε λόγο για «λουτρό αίματος» και προειδοποίησε τους πολίτες για «εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Bild, η αστυνομία χαρακτηρίζει για την ώρα την κατάσταση «απρόβλεπτη» και, μέσω ειδικής εφαρμογής έγκαιρης προειδοποίησης, ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το δίκτυο. «Αναζητείστε αμέσως καταφύγιο σε κτίριο. Χρησιμοποιείστε το τηλέφωνο μόνο σε έκτακτη ανάγκη, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι γραμμές», προέτρεπε μήνυμα που έλαβαν οι πολίτες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η πρώτη ειδοποίηση έφθασε λίγο μετά τις 21:15 (τοπική ώρα· 22:15 ώρα Ελλάδας) και αφορούσε πληροφορίες για πυροβολισμούς. Αστυνομικοί που βρίσκονταν ήδη στην περιοχή έσπευσαν στο σημείο και άκουσαν άλλον έναν πυροβολισμό καθώς προσέγγιζαν το κτίριο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν άνοιξαν πυρ, διευκρινίστηκε.

Σύμφωνα με την Bild, αρχικά εντοπίστηκαν έξι νεκροί. Ο έβδομος βρέθηκε από αστυνομικούς στον δεύτερο όροφο. «Δεν είναι ακόμη σαφές εάν πρόκειται για τον δράστη, ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για διαφυγή του δράστη ή των δραστών της επίθεσης», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με το κίνητρο της επίθεσης.

«Οι αναφορές από το Άλστερντορφ απόψε συγκλονίζουν. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καταβάλλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών και την εξακρίβωση των κινήτρων. Παρακαλώ, δώστε προσοχή στις οδηγίες της αστυνομίας του Αμβούργου», ανέφερε μέσω Twitter ο δήμαρχος της χανσεατικής πόλης Πέτερ Τσέντσερ.

Πηγή: skai.gr