Γερμανία-κορωνοϊός- Υπουργείο Υγείας: Oι επόμενες παραδόσεις εμβολίων στις 8 Ιανουαρίου

Γερμανία-κορωνοϊός- Υπουργείο Υγείας: Oι επόμενες παραδόσεις εμβολίων στις 8 Ιανουαρίου

Μετά από τις διαμαρτυρίες πολλών ομοσπονδιακών κρατιδίων για την διακοπή παράδοσης εμβολίων την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας υπόσχεται τώρα παραδόσεις.

«Καταφέραμε να συμφωνήσουμε με την BioNTech ότι η επόμενη παράδοση θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δηλαδή την επόμενη εβδομάδα, στις 8 ιανουαρίου 2021», ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

«Όπως είχε προγραμματιστεί, έχουν παραδοθεί μέχρι στιγμής από την BioNTech και την Pfizer 1,3 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της BioNTech, οι παραδόσεις θα καλύψουν επίσης την 1η εβδομάδα του Ιανουαρίου. Μετά τις 8 Ιανουαρίου, η επόμενη παράδοση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου και μετά θα γίνεται κάθε εβδομάδα, τις Δευτέρες. Αρχικά θα παραδίδονται περίπου 670.000 δόσεις την εβδομάδα», διευκρίνησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Προηγουμένως, η υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Μέλανι Χουμλ, είχε διαμαρτυρηθεί ότι αντίθετα με την προηγούμενη υπόσχεση, το κρατίδιό της πιθανότατα δεν θα λάβει εμβόλια την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου: «Mου είναι ακατανόητο πώς είναι δυνατόν να παραλειφθεί μια ολόκληρη παράδοση μετά από τόσο μεγάλο αριθμό μολύνσεων. Οι δόσεις εμβολιασμού που μας είχαν υποσχεθεί είχαν ήδη προγραμματιστεί στα κέντρα εμβολιασμού μας », δήλωσε η Χουμλ. Τα κρατίδια του Βρανδεμβούργου και του Βερολίνο επέκριναν και αυτά την διακοπή των παραδόσεων του εμβολίου.

Κατά το Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ του Βερολίνου, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 78.000 άτομα στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, de.reuters