Γερμανία: Επιδρομές σε σπίτια και γραφεία φερόμενων Ιρανών κατασκόπων

Έφοδο σε σπίτια και γραφεία δέκα φερόμενων Ιρανών κατασκόπων πραγματοποίησαν άνδρες της γερμανικής αστυνομίας, έπειτα από έρευνα της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

«Πιστεύουμε ότι οι ύποπτοι κατασκόπευαν οργανισμούς και άτομα στην Γερμανία για λογαριασμό μιας μονάδας πληροφοριών που συνεργάζεται με το Ιράν», δήλωσε η Φράουκε Κέλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Από την έφοδο που πραγματοποιήθηκε δεν έγιναν συλλήψεις. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Εν τω μεταξύ δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου ανέφεραν ότι οι ύποπτοι κατασκόπευαν Ισραηλινούς που ζουν στη Γερμανία, αλλά η εκπρόσωπος αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα.

Η Γερμανία τον περασμένο μήνα προειδοποίησε την Τεχεράνη να μη διεξάγει κατασκοπεία σε άτομα και ομάδες με στενές σχέσεις με το Ιράν ενώ υπογράμμισε ότι τέτοιες ενέργειες αποτελούν απαράδεκτη παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας.

Εν τω μεταξύ, η επιχείρηση έγινε μετά την καταδίκη ενός Πακιστανού που κατασκόπευε για λογαριασμό του Ιράν στη Γερμανία.
Πηγή: skai.gr