Γαλλία-Συγκλονιστικό βίντεο: Παιδιά πηδούν από τον 3ο όροφο για να σωθούν από φωτιά

Δύο αδελφάκια πήδηξαν από το παράθυρο του διαμερίσματός τους, περίπου 10 μέτρα ύψος, για να σωθούν όταν ξέσπασε φωτιά. Το περιστατικό συνέβη στη νοτιοανατολική γαλλική πόλη Γκρενόμπλ.

Τα παιδιά, ηλικίας 10 και 3 ετών, δεν τραυματίστηκαν από την πτώση, καθώς υπήρχαν άνθρωποι από κάτων που περίμεναν με ανοιχτά τα χέρια να τα πιάσουν, αλλά ίσως να έχουν υποστεί εισπνοή καπνού, όπως ανέφεραν γαλλικά ΜΜΕ.

Το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης έδειξε ότι ο μικρότερος αδελφός έπεσε από τουλάχιστον τρεις ορόφους, καθώς ο μαύρος καπνός από το παράθυρο και οι φλόγες κατακλύζουν το μπαλκόνι. Καθώς οι άθρωποι από κάτω φώναζαν, ο μεγαλύτερος αδελφός πήδηξε και αυτός από το παράθυρο.

Τα αγόρια νοσηλεύτηκαν μαζί με 17 κατοίκους του κτηρίου, ανέφεραν τα ΜΜΕ. Τέσσερα από τα άτομα που έπιασαν τα αγόρια μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο για να ελέγξουν εάν υπέστησαν κατάγματα από όταν έπιασαν τα αγόρια.

Ο Athoumani Walid, ένας 25χρονος μαθητής που έσπασε τον καρπό του τη ώρα που έπιασε τα παιδιά, είπε ότι άκουσε κραυγές και βγήκε για να δει τι έγινε. Τότε είδε τη φωτιά στο διαμέρισμά και έσπευσε να βοηθήσει μαζί με τέσσερα ή πέντε άλλα άτομα.

«Δεν ξέραμε τι να κάνουμε», δήλωσε ο Walid στην Associated Press την Τετάρτη. «Θέλαμε να σπάσουμε την πόρτα, αλλά δεν ήταν δυνατό».

Στη συνέχεια πήγαν έξω και φώναξαν τα αγόρια να πηδήξουν στην αγκαλιά τους.

Αν και αρχικά φοβόταν για τα αγόρια, «όταν πήδησαν, ο φόβος εξαφανίστηκε», είπε ο Walid. «Αυτό που είχε σημασία ήταν να τα πιάσει», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr