Κλείσιμο

G20: Σχεδιάζεται χρηματοδοτικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών

Τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν οι ηγέτες της ομάδας των είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου.

Την είδηση επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι σκοπός είναι να τεθούν τα θεμέλια ώστε να διασφαλιστεί πως ο κόσμος θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος σε περίπτωση εκδήλωσης νέων παγκόσμιων υγειονομικών κρίσεων.

Η κυρία Μέρκελ ανέφερε επίσης ότι ο υποσύσταση αυτός χρηματοδοτικός μηχανισμός θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί για να ενισχυθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Παράλληλα, εξέφρασε επίσης την «υποστήριξή της» στο σχέδιο της G20 να εξασφαλίσει πως το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα εμβολιαστεί κατά της COVID-19 φέτος και το ποσοστό του που έχει ανοσοποιηθεί θα φθάσει το 70% περί τα μέσα του 2022.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος διαβεβαίωσε τέλος ότι η χώρα της  θα διανείμει σε άλλα κράτη 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος και 75 εκατ. την επόμενη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ