Κλείσιμο

Φρικτά βασανιστήρια σε 8χρονο κορίτσι στην Ανγκόλα

Ένα κοριτσάκι οκτώ ετών από την Ανγκόλα βασανίστηκε φριχτά από τους οικείους του και έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο καθώς την κατηγόρησαν για μάγισσα, έγινε γνωστό σήμερα από τις εισαγγελικές αρχές του Λονδίνου.
Οι δράστες είχαν βάλει το παιδί μέσα σε ένα σάκο για τα άπλυτα και σκόπευαν να το πετάξουν σε ένα ποτάμι, όμως ένας τους μετάνιωσε και κατάφερε να εμποδίσει τους υπόλοιπους, όπως εξήγησε η εισαγγελέας Πατρίτσια Μέι.
Οι συγγενείς του κοριτσιού το χτυπούσαν, του στερούσαν την τροφή και μάλιστα του έριξαν πιπέρι στα μάτια επειδή ένα άλλο παιδί το κατηγόρησε ότι έκανε μάγια για να βλάψει το ίδιο, τη μητέρα του και άλλα μέλη της οικογένειας.
Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, μεταξύ των οποίων η θεία του κοριτσιού, ηλικίας 39 ετών, και η γυναίκα που το φιλοξενούσε, Σίτα Κισάνγκα. Οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για κακοποίηση ανηλίκου και για απόπειρα δολοφονίας. Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι είναι ο αδελφός της Κισάνγκα και η φίλη του.
Το κορίτσι, που είναι ορφανό, έφτασε στη Βρετανία από την Ανγκόλα το 2002 μαζί με μια θεία του που παρουσιαζόταν ως μητέρα του. Ένα χρόνο αργότερα εγκαταστάθηκαν στο σπίτι της Σάτα Κισάνγκα, στο ανατολικό Λονδίνο. Τα βασανιστήρια ξεκίνησαν όταν ο γιος της τελευταίας, επίσης οκτώ ετών, κατηγόρησε το κορίτσι ότι είναι μάγισσα.
«Αναμφίβολα, εν έτει 2005, κανείς ενήλικος στη Βρετανία δεν θα πίστευε μια τέτοια ιστορία» τόνισε η εισαγγελέας. Όμως οι δύο γυναίκες «την πήραν στα σοβαρά». Στο σπίτι της Κισάνγκα βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα και βιβλία σχετικά με τη μαγεία.
Πηγή: skai.gr