Κλείσιμο

Ο Iλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - Τον «εκτόπισε» ο Μπερνάρ Αρνό 

Σύμφωνα με τις ετήσιες λίστες δισεκατομμυριούχων των Forbes και Bloomberg, ο Μασκ «παραχώρησε» τον τίτλο και την πρώτη θέση  στον πρόεδρο του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, Μπερνάρ Αρνό 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla – και προσφάτως του Twitter - Iλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. 

Σύμφωνα με τις ετήσιες λίστες δισεκατομμυριούχων των Forbes και Bloomberg, ο Μασκ «παραχώρησε» τον τίτλο και την πρώτη θέση  στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του κολοσσού ειδών πολυτελείας LVMH, Μπερνάρ Αρνό (Bernard Arnault) 

Σύμφωνα με το Forbes, μέχρι το κλείσιμο των χρηματιστηρίων χθες, Δευτέρα,  η περιουσία του Μασκ υπολογίστηκε σε  περίπου 181,3 δισ. Δολάρια - 4,9 δισ. δολάρια λιγότερα από τον Μπερνάρ Αρνό, με περιουσία αξίας περίπου 186,2 δισ. δολάρια.

Παράλληλα,  και ο δείκτης του Bloomberg, ο οποίος χρησιμοποιεί ελαφρώς διαφορετικές μεθοδολογίες, κατέταξε τον Μασκ στην δεύτερη θέση, με τον Αρνό να «στέφεται» ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου.

Ο 51χρονος Ίλον Μασκ κατείχε την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes από τον Σεπτέμβριο του 2021, διαδεχόμενος στην κορυφή τον ιδρυτή της Amazon.com Τζεφ Μπέζος.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της Tesla έχουν χάσει πάνω από 47% σε αξία από τότε που ο Μασκ έκανε την προσφορά του για την αγορά του Twitter.

Πηγή: skai.gr