Επιβεβαίωση της δολοφονίας των τεσσάρων υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας στο Ιράκ από το ρωσικό ΥΠΕΞ

Οι τέσσερις υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στο Ιράκ που είχαν απαχθεί στις 3 Ιουνίου από τη Βαγδάτη, δολοφονήθηκαν, επιβεβαίωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με σχετική ανακοίνωσή του.
"Με μεγάλο πόνο ανακοινώνουμε ότι οι συνεργάτες της πρεσβείας της Ρωσίας στο Ιράκ είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, νεκροί παρά όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για την απελευθέρωση των συμπατριωτών μας αυτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Απαιτούμε από την ιρακινή ηγεσία καθώς και από τη διοίκηση των πολυεθνικών δυνάμεων εκεί, να κάνουν όλες τις αναγκαίες προσπάθειες ώστε ούτε ένας από τους μετέχοντες στο έγκλημα αυτό κατά των συμπολιτών μας, να μην διαφύγει της δικαιοσύνης» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο των Μουτζαχεντίν, που έχει διοριστεί από το ιρακινό δίκτυο της Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι εκτέλεσε τους τέσσερις ρώσους ομήρους, με ανακοίνωσή του στο Ιντερνετ.
Ένα βίντεο μάλιστα που κυκλοφόρησε αργότερα, έδειχνε τους τέσσερις ομήρους να μιλούν ξεχωριστά ο καθένας στις 13 Ιουνίου, κατόπιν έδειξε τρεις από τούς εκτελεσμένους.
Οι τέσσερις υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας Φιοντόρ Ζάιτσεφ, Ρίνατ Αγκιουλίν, Ανατόλι Σμιρνόφ και Ολεγκ Φεντοσέγιεφ, απήχθησαν από ένοπλους στις 3 Ιουνίου από το προάστιο Μανσούρ της Βαγδάτης. Προστίθεται ότι ένας ακόμα εργαζόμενος της πρεσβείας, ο Βιτάλι Τίτοφ είχε σκοτωθεί στη διάρκεια της επίθεσης των άγνωστων ενόπλων.
Αιτήματα των απαγωγέων για να μην σκοτώσουν τους ομήρους ήταν να αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από την Τσετσενία εντός δύο ημερών από την ημέρα σύλληψης των ομήρων και να απελευθερωθούν όλοι «οι αδελφοί και αδελφές τους από τις ρωσικές φυλακές».
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr