Κλείσιμο

Επιτρέπει την είσοδο στα τετράποδα το Νέο Μουσείο για τους Σκύλους; (video)

Ανοίγει τις πόρτες του σήμερα Παρασκευή το πρωτότυπο Μουσείο Σκύλου, στο Μανχάταν, το οποίο δεν επιτρέπει δυστυχώς την είσοδο στους τετράποδους φίλους μας. 

Στο νέο Μουσείο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν περισσότερα από 2.000 έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες, γλυπτά και αντικείμενα αφιερωμένα στους σκύλους.

Χρηματοδοτείται από την επαγγελματική ένωση εκπαιδευτών American Kennel Club, η οποία οργανώνει κάθε χρόνο τα διάσημα καλλιστεία σκύλων Westminster Dog Show. 

Ανάμεσα τους τιμώμενους σκύλους διακρίνονται οι πιστοί σύντροφοι των αμερικανών προέδρων. Υπάρχει ο πίνακας με τη "Μίλι", το αγγλικό σπρίνγκερ σπάνιελ του Τζορτζ και της Μπάρμπαρα Μπους και ο πίνακας "Silent Sorrow" (Σιωπηρή θλίψη) που αποτυπώνει τη λύπη του φοξ τεριέ του βασιλιά Εδουάρδου Ζ' της Αγγλίας, όταν πέθανε το αφεντικό του το 1910.

Το μουσείο, στο οποίο η είσοδος στο κοστίζει 15 δολάρια, περιλαμβάνει διαδραστικούς πίνακες για την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση του κοινού. 

Όποιος το επισκεφθεί θα έχει την ευκαιρία να πάρει διάφορες χρήσιμες συμβουλές για την εκπαίδευση του κατοικίδιου του μέσω μιας βιβλιοθήκης με 15.000 βιβλία και έγγραφα, αλλά και μέσω μιας εφαρμογής για smartphone που παρουσιάζει λεπτομερώς τα έργα που εκτίθενται.

Οι ιθύνοντες του μουσείου επιδιώκουν να προσελκύσουν 100.000 επισκέπτες τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, ιδιαίτερα λόγω των ξεχωριστών εκθέσεων που θα φιλοξενηθούν προσωρινά σύμφωνα με τα ίσα δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Άλαν Φόσελ. Δήλωσε πως το μουσείο ετοιμάζει αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στους σκύλους του Χόλιγουντ και άλλη μία για τους προεδρικούς σκύλους.

Το άνοιγμα του νέου μουσείου σηματοδοτεί την επιστροφή στη Νέα Υόρκη μιας μικρής συλλογής που είχε συλλεχθεί το 1982 και είχε μεταφερθεί το 1987 στο Σεντ Λούις, στις μεσοδυτικές πολιτείες, προκειμένου να αναδειχθεί σε μεγαλύτερο κτήριο αλλά δεν είχε προσελκύσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των επισκεπτών διότι δεν ήταν σε τουριστικό σημείο. 
 

Πηγή: skai.gr