Επιθέσεις στη Μοσούλη

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο το βράδυ στη Μοσούλη σε τέσσερις επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα που προκάλεσαν επίσης τον τραυματισμό 31 ανθρώπων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν από την επίθεση που πραγματοποίησε ένας καμικάζι, ο οποίος ανατίναξε το αυτοκίνητό του με στόχο μια αστυνομική περίπολο στο κέντρο της Μοσούλης, ανακοίνωσε ο στρατηγός Χάλεντ Αμπντέλ Σατάρ, της αστυνομίας της επαρχίας Νινίβ. Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση.

Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν σε μια δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον σημείου ελέγχου του στρατού στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Σε μια τρίτη επίθεση αυτοκτονίας, 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν παγιδευμένο βυτιοφόρο εξερράγη ανατολικά της Μοσούλης.

Ένα τέταρτο αυτοκίνητο σταθμευμένο σε μια συνοικία στο νότιο τμήμα της πόλης εξερράγη με αποτέλεσμα να τραυματισθούν πέντε άνθρωποι.

Πρωτεύουσα της επαρχίας Νινίβ, σε απόσταση 370 χλμ. βορείως της Βαγδάτης, η Μοσούλη χαρακτηρίζεται από την αμερικανική διοίκηση επίκεντρο του αγώνα κατά της αλ-Κάιντα. Η πόλη είναι σήμερα μία από τις πιο επικινδυνες του Ιράκ.
Πηγή: skai.gr