Έντεκα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κίνα

Έντεκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα έως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, αριθμός σχεδόν υποδιπλάσιος από τα είκοσι για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου, δέκα από τα κρούσματα αυτά ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται στην κατά συντριπτική πλειονότητά τους κινέζους ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού μπουν στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Επιβεβαιώθηκε μία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης, στην μητρόπολη Τσινγκντάο, όπου οι αρχές επιδιώκουν να υποβληθούν σε τεστ αν όχι όλοι οι περισσότεροι κάτοικοι — είναι πάνω από εννέα εκατομμύρια — μέσα στην εβδομάδα, καθώς εντοπίστηκε εστία σε θωρακολογικό νοσοκομείο όπου οδηγούνται τα λεγόμενα εισαγόμενα κρούσματα.

Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 23 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, περισσότερες από 18 την προηγουμένη, αν και δεν τις συμπεριλαμβάνει στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 12 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς με τον COVID-19, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα, όπου ο κορωνοϊός μόλυνε για πρώτη φορά τον άνθρωπο τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.622 μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ