Εξελίξεις στην εξαφάνιση της Μαντλίν

Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε την Πέμπτη έναν Ιταλό πολίτη που θα μπορούσε να έχει σχέση με την εξαφάνιση της τετράχρονης Μάντλιν Μακάν, στην Πορτογαλία, στις 3 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο άνδρας συνελήφθη στη Σοτογκράντε, στην επαρχία Καντίθ. Τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν ότι κρατείται από την αστυνομία και μία γυναίκα άγνωστης εθνικότητας, που ίσως να είναι η σύζυγος του συλληφθέντος.

Η αστυνομία εισέβαλε στην κατοικία του άνδρα, στη Σοτογκράντε, τα ξημερώματα, την οποία ερεύνησε εξονυχιστικά επί ώρες. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, ο άνδρας συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα από τις γαλλικές αρχές.

Αστυνομικές πηγές απέφυγαν να διευκρινίσουν ποιες υποψίες υπάρχουν σε βάρος του συλληφθέντος και περιορίζονται να αναφέρουν ότι η έρευνα είναι ακόμα στα αρχικά στάδια.

Το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του δεν είχε σχέση με την υπόθεση της Μάντλιν, αλλά ερευνάται πιθανή εμπλοκή του.

Τα πορτογαλικά Μέσα Ενημέρωσης είχαν αναφέρει χθες ότι ένας Ισπανός δημοσιογράφος έδωσε κατάθεση στην αστυνομία υποστηρίζοντας ότι η Μάντλιν απήχθη από έναν παιδεραστή, που είναι γνωστός με το ψευδώνυμο "ο Γάλλος".

Ο δημοσιογράφος μετέβη στην Πορτογαλία για να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές για τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στις αρχές, "ο Γάλλος" είναι περίπου 50 χρόνων και ανήκει σε διεθνές δίκτυο παιδεραστών.
Πηγή: skai.gr