Eδώ είναι... Βαλκάνιος: Ο Κέβιν Σπέισι θα υποδυθεί αμφιλεγόμενο Βαλκάνιο ηγέτη! (video)

Απ' τα ψηλά στα χαμηλά, και από τα πολλά στα Βαλκάνια. Ο λόγος για τον άλλοτε περιζήτητο Αμερικανό ηθοποιό Κέβιν Σπέισι, ο οποίος είναι αναγκασμένος να βγάζει πλέον το ψωμί του παίζοντας σε αμφιλεγόμενες ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού. Όπως έγινε γνωστό, ο Σπέισι θα υποδυθεί τον Κροάτη ηγέτη Φράνιο Τούτζμαν, μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, όπως ο ίδιος... 

Στο πλαίσιο αυτό, ο 63χρονος ηθοποιός το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ προκειμένου να υποδυθεί τον “πατέρα του Κροατικού έθνους”. Ο Τούτζμαν, ο οποίος απεβίωσε το 1999, έχει κατηγορηθεί για εθνοκάθαρση στον πόλεμο Κροατών-Βοσνίων. 

Μιλώντας στο total croatia news, ο Σπέισι δήλωσε ότι δούλευε ήδη το ρόλο για 11 μήνες συνολικά, με τους τελευταίους τρεις μήνες εντατικά. 

Ο Σπέισι υποστήριξε ότι δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να τον πείσει ο Κροάτης σκηνοθέτης να αποδεχτεί τον ρόλο του Τούτζμαν. "Είμαστε φίλοι, και ξέρω ότι δεν θα προσπαθούσε να μου κάνει κάτι κακό. Μίλησε πολύ ειλικρινά και με πολύ πάθος για τον Τούτζμαν· τον ένοιαζε που έπαιζα τον φίλο του Φράνιο και γρήγορα συμφωνήσαμε." 

"Είναι η συνηθισμένη μου διαδικασία εργασίας. Ο Τούτζμαν ήταν ένας συναρπαστικός άνθρωπος, σίγουρα το πιο σημαντικό πρόσωπο στη δημιουργία της χώρας σας" υποστήριξε. 

Μετά από αίτημα Κροατών δημοσιογράφων, προσπάθησε να περιγράψει πώς... ένιωθε για τον Κροάτη ηγέτη. "Με βάση τις διαθέσιμες συνεντεύξεις και τα βίντεό του, είναι σαφές ότι ήταν ένας πολύ παθιασμένος άνθρωπος που πίστευε στις ιδέες του και στον κροατικό λαό του. Νομίζω ότι ανήκει σε εκείνη την παλιά γενιά πολιτικών που ήταν σπουδαίοι πολιτικοί, όχι γραφειοκράτες, οι οποίοι πίστευαν ότι ο κόσμος χρειαζόταν να ακολουθεί έναν ηγέτη, και έκανε τα πάντα για να το κάνει αυτό. Ήταν χαρούμενος, ειδικά στο Τρένο της Ελευθερίας (σ.σ θριαμβευτική περιοδεία με τρένο μετά τη νίκη επί Σέρβων ανταρτών το 1995). Λατρεύω το ειλικρινές πάθος του που λείπει από πολλούς πολιτικούς σήμερα." 

“Παρόλο που ο Σπέισι μπορεί να πιστεύει ότι το να παίξει τον Τούτζμαν θα του επιτρέψει να επιδείξει το εξαιρετικό υποκριτικό του ταλέντο και να κερδίσει ξανά κάποια εύσημα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν θα αναβιώσει την καριέρα του παίρνοντας μέρος σε αυτήν την προπαγανδιστική ταινία” σχολιάζει το Balkan Insight. 

Σημειώνεται ότι ο Κέβιν Σπέισι, ο οποίος είχε υποδυθεί τον Ριχάρδο III στην Επίδαυρο, έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ ή δολάριο... Μετά τις βαρύτατες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση το στούντιο MRC τον έχει μηνύσει και του ζητά 35 εκατ. δολάρια για διαφυγόντα κέρδη, καθώς η σειρά House of Cards στην οποία πρωταγωνιστούσε κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα όταν εκδιώχθηκε.

Ήδη, δόθηκε βίντεό του στη δημοσιότητα όπου ο Σπέισι αποτίει φόρο τιμής στον τάφο του Τούτζμαν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr