Κλείσιμο

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του Ρούτε με 2,3% έναντι του Βίλντερς

Προβάδισμα με ποσοστό 2,3% καταγράφει το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Μαρκ Ρούτε (VVD) έναντι του ακροδεξιού κόμματος του Γκερτ Βίλντερς (Κόμμα Ελευθερίας – PVV) σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας LISS που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα το βράδυ.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την ολλανδική δημοσκόπηση, το VVD συγκεντρώνει 16% έναντι 13,7% του PVV. Το PVV φέρεται να συγκεντρώνει από 21 έδρες έναντι 25 εδρών του VVD στην Ολλανδική Βουλή των 150 εδρών.

Οι Δημοκράτες 66 (D66) και η Πράσινη Αριστερά (GroenLinks ή GL) φέρονται να συγκεντρώνουν από 19 έδρες, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) 18 και το Κόμμα για τα Ζώα (ΡvdA) 11 έδρες.

Η προσέλευση στις κάλπες αναμένεται να αγγίξει το 80,2% (+5.6% συγκριτικά με τις βουλευτικές εκλογές του 2012).

Οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Λίγη ώρα αργότερα αναμένεται να δημοσιευτούν οι πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις του αποτελέσματος. Η τελική, επίσημη καταμέτρηση θα ανακοινωθεί στις 21 Μαρτίου.

- To πρώτο μέρος του αφιερώματος στις ολλανδικές εκλογές ΕΔΩ
- Έρευνα πάνω στα οικονομικο-κοινωνικά στοιχεία ΕΔΩ

Όλα τα παραλειπόμενα και το παρασκήνιο των Ολλανδικών εκλογών στην ανταπόκριση του Παύλου Τσίμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις 7.50 το βράδυ με τη Σία Κοσιώνη.

Πηγή: skai.gr