Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Μάρτιν Μπασίρ, ο δημοσιογράφος του BBC που ανεξάρτητη έρευνα επιβεβαίωσε ότι έπεισε με ψέματα την πριγκίπισσα Νταϊάνα να του παραχωρήσει την ιστορική συνέντευξη του Νοεμβρίου του 1995, δήλωσε στους Sunday Times πως δεν πιστεύει ότι την έβλαψε «με οποιονδήποτε τρόπο».

Μιλώντας στην εφημερίδα ο 58χρονος σήμερα Μπασίρ ανέφερε πως η συνέντευξη έγινε με τους όρους της πριγκίπισσας Νταϊάνα και ότι ο ίδιος και η οικογένειά του την αγαπούσαν.

«Δε νιώθω ότι μπορώ να θεωρηθώ υπεύθυνος για πολλά από τα άλλα πράγματα που συνέβαιναν στη ζωή της και τα σύνθετα ζητήματα που αφορούσαν εκείνες τις αποφάσεις», είπε ο Μάρτιν Μπασίρ και πρόσθεσε: «Να αποδοθεί η τραγωδία, η δύσκολη σχέση μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και των μέσων ενημέρωσης μονάχα στους ώμους μου μοιάζει λίγο παράλογο. Η υπόνοια ότι είμαι ο μόνος υπεύθυνος νομίζω είναι παράλογη και άδικη».

Παρόλα αυτά, απευθυνόμενος στους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι είπε ότι «λυπάται βαθιά» και πρόσθεσε ότι μετανιώνει για τις πλαστές δηλώσεις τραπεζικών λογαριασμών που είχε παρουσιάσει στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον αδερφό της κόμη Σπένσερ για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

«Αλλά αυτό δεν είχε επίδραση σε τίποτα, δεν είχε επίδραση στην Νταϊάνα, δεν είχε επίδραση στη συνέντευξη», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της έρευνας υπό το λόρδο Ντάισον προκάλεσε δημόσιες δριμύτατες επικρίσεις κατά του δημοσιογράφου και του BBC από τους γιους της Νταϊάνα.

Ο κόμης Σπένσερ έγραψε προς τη Μητροπολιτική Αστυνομία ζητώντας να εξετάσει εκ νέου κατά πόσο μπορεί να προκύπτουν ποινικές ευθύνες αναφορικά με τη συνέντευξη, μετά από το μακροσκελές πόρισμα του λόρδου Ντάισον.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις