Κλείσιμο

Ικανοποίηση Μόσχας για Κορεατικό – Λαβρόφ: Εμείς φταίμε για όλα;

Την ικανοποίηση της ρωσικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε ο Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ για τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ, ανέφερε σκωπτικά πως «για ό,τι στραβό συμβαίνει στον πλανήτη, πάντα φταίει η Ρωσία».

Ειδικότερα, από την Αιθιοπία όπου βρίσκεται, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας ως «ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Δεν πρέπει να είναι μόνο συνάντηση, θα πρέπει να ανοίξει δρόμο για την επανέναρξη μιας πλήρως υλοποιήσιμης διπλωματικής διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας βάσει των αρχών που συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια των εξαμερών συνομιλιών και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» διευκρίνισε ο Λαβρόφ.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Σκρίπαλ, ο ρώσος αξιωματούχος έκανε λόγο για «υστερία» των δυτικών ΜΜΕ στο πλαίσιο «προπαγάνδας» κατά της Ρωσίας.

«Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με τις βρετανικές αρχές, αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει οποιαδήποτε ρωσική εμπλοκή στην υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού πράκτορα και της κόρης του» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr