Σεούλ: Ιστορικό ορόσημο η επικείμενη συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

«Iστορικό ορόσημο» για την ειρήνη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν την επικείμενη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν

«Η συνάντηση του Μαΐου θα καταγραφεί στην ιστορία ως ορόσημο που έκανε πραγματικότητα την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε ο Μουν χαιρετίζοντας «το θάρρος και τη σοφία των δύο ηγετών» σε μια ανακοίνωση που διάβασε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του Κυανού Οίκου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Αφού «γίνει η συνάντηση του προέδρου Τραμπ και του προέδρου Κιμ μετά τη διακορεατική σύνοδο (κορυφής), η πλήρης αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου θα μπει στον σωστό δρόμο», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Μουν, εξαίροντας τους δύο ηγέτες, τόνισε ότι πήραν μια «δύσκολη» απόφαση. «Η ηγεσία του προέδρου Τραμπ, ο οποίος ευχαρίστως δέχτηκε την πρόσκληση του προέδρου Κιμ, θα επαινεθεί όχι μόνο από τους λαούς του Νότου και του Βορρά, αλλά και από ανθρώπους από όλο τον κόσμο που επιθυμούν την ειρήνη» σημείωσε ο Μουν.

O πρόεδρος της Νότιας Κορέας εξέφρασε ακόμα την ευγνωμοσύνη του σε άλλους διεθνείς ηγέτες για «την προσοχή και το ενδιαφέρον τους στο θέμα». «Η κυβέρνησή μας θα χειριστεί προσεκτικά αυτή την ευκαιρία που ήρθε σαν θαύμα», είπε.

«Θα κινητοποιήσουμε
την κατάσταση με έναν τρόπο που θα είναι προσεκτικός, αλλά δεν θα είναι αργός» πρόσθεσε ο Κιμ Μουν Τζε Ιν.
Πηγή: skai.gr