Κλείσιμο

ΑΚΡ κατά Τραμπ: Κάποιοι χειραγωγούν τα προβλήματα του Ιράν

«Κάποιοι χειραγωγούν τα προβλήματα του Ιράν» υποστήριξε αργά το βράδυ της Τρίτης ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, βάλλοντας κατά του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σε συνέντευξή του στο CNNTurk, ο Μαχίρ Ουνάλ δήλωσε ότι «κάποιες παγκόσμιες δυνάμεις» παρενέβησαν στα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα του Ιράν.

«Εάν έχετε κάποια προβλήματα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε αναπόφευκτα μετατρέπονται σε πλεονέκτημα για τους αντιπάλους σας. Αυτά τα προβλήματα χειραγωγούνται από αυτούς» υποστήριξε.
«Αυτή τη στιγμή, το Ιράν αντιμετωπίζει αυτό (το πρόβλημα), αντιμετωπίζει πολύ σοβαρή χειραγώγηση όταν βλέπουμε τις δηλώσεις από την Αμερική, ειδικά του Τράμπ» ανέφερε.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθεί τα εκτυλισσόμενα γεγονότα στο Ιράν, γράφοντας στο Twitter ότι οι «Ιρανοί έχουν ελάχιστη τροφή, υψηλό πληθωρισμό και κανένα ανθρώπινο δικαίωμα».

Χωρίς να κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ για υποδαύλιση των διαμαρτυριών στο Ιράν, ο Ουνάλ είπε ότι οι ΗΠΑ «θέλουν να κάνουν μια περιφερειακή μεταμόρφωση ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντά τους στην περιοχή». Τουλάχιστον 23 άτομα έχουν σκοτωθεί και πάνω από 500 έχουν συλληφθεί από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στο Ιράν.

«Τα δικαιώματα που επιτεύχθηκαν με μεγάλες προσπάθειες (στο Ιράν) θα διασφαλιστούν, και οι εισβολείς δεν θα μπορέσουν ποτέ να παραβιάσουν τα δικαιώματα του λαού μέσω εχθρότητας και βανδαλισμών» διεμήνυσε αργά το βράδυ της Τρίτης ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ.
Πηγή: skai.gr - Σ.Κ