Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για δύο αμερικανούς ολυμπιονίκες διέταξε η Βραζιλία

Την κράτηση των διαβατηρίων δύο αμερικανών ολυμπιονικών, των κολυμβητών Ράιν Λόχτε και Τζέιμς Φέιγκεν, διέταξε δικαστής στη Βραζιλία, μετά από αντιφάσεις που διαπιστώθηκαν στις καταθέσεις τους για την ένοπλη ληστεία που κατήγγειλαν ότι τους συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στην πράξη αυτό σημαίνει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Λόχτε, έναν από τους κορυφαίους κολυμβητές των ΗΠΑ, η ληστεία έλαβε χώρα ενώ οι αθλητές επέστρεφαν με ταξί στο Ολυμπιακό Χωριό μετά από διασκέδαση.

Μία αντίφαση αφορά τον αριθμό των ληστών, με τον Λόχτε να αναφέρει ότι οι κολυμβητές ακινητοποιήθηκαν από έναν ένοπλο, ενώ ο Φέιγκαν κατέθεσε ότι οι ληστές ήταν πολλοί κι ότι απλώς ένας ήταν ένοπλος.

Ένα ακόμα σημείο αμφιβολιών για τις βραζιλιάνικες Αρχές είναι ο χρόνος επιστροφής των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό και η ψυχολογική τους κατάσταση.

Πλάνα που δημοσίευσε η βρετανική «Daily Mail» δείχνουν ότι οι Λόχτε και Φέιγκαν έφτασαν στο Χωριό περισσότερες από τέσσερις ώρες αφότου έφυγαν από το πάρτι όπου διασκέδαζαν, με τον Λόχτε μάλιστα να χτυπά αστειευόμενος τον συναθλητή του.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα O Globo, οι ερευνητές θέλουν να αποσαφηνίσουν τι έκαναν οι αμερικανοί αθλητές την ώρα που υποστηρίζουν ότι γινόταν η ληστεία. Οι Αρχές δεν έχουν μπορέσει να εντοπίσουν τον οδηγό του ταξί ώστε να διασταυρώσουν τα λεγόμενα των ολυμπιονικών.

Δικηγόρος του Λόχτε δήλωσε πάντως στο CNN ότι ο πελάτης του έχει ήδη αναχωρήσει από τη Βραζιλία, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στους Αγώνες του Ρίο. Δεν είναι γνωστό πού βρίσκεται ο Φέιγκεν.

Φέιγκεν και Λόχτε κέρδισαν ένα χρυσό μετάλλιο έκαστος σε αγωνίσματα σκυταλοδρομίας με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr