Κλείσιμο

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν θα λυγίσει στη διεθνή πίεση

Το Ισραήλ δεν πρόκειται να υποχωρήσει ενώπιον της διεθνούς πίεσης και να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Καμία διεθνής πίεση δεν πρόκειται να μας εμποδίσει από το να δράσουμε με όλη μας τη δύναμη», τόνισε, παρά τις «πολύ καλές, θετικές» επαφές που είχε κατά τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Ομπάμα επισήμανε πως η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να μεσολαβήσει με στόχο των τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ο κ. Νετανιάχου υπογράμμισε πως το Τελ Αβίβ δεν πρόκειται να σταματήσει τις επιθέσεις έως ότου να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα με στόχο τα εδάφη του Ισραήλ.

Προσέθεσε πως η ισραηλινή Αεροπορία έχει τώρα πλήξει περισσότερους από 1.000 στόχους κατά τις τέσσερις ημέρες βομβαρδισμών, χρησιμοποιώντας τη διπλάσια δύναμη σε σχέση με την επιχείρηση του 2012.

Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των επιθέσεων.

Ανοιχτό παράμενει εν τω μεταξύ και το ενδεχόμενο ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα, με τον ισραηλινό στρατό να έχει καλέσει 33.000 έφεδρους στα όπλα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ