Συρία: Παύεται ο πρωθυπουργός – χωρίς νεκρούς η επίθεση στην κρατική τηλεόραση

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ αποφάσισε αιφνιδιαστικά την παύση του πρωθυπουργού της χώρας, Ριάντ Χιτζάμπ, σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής συριακής τηλεόρασης.

Η παύση του κ. Χιτζάμπ, πρώην υπουργού Γεωργίας, γνωστοποιήθηκε λίγες ώρες έπειτα από βομβιστική επίθεση η οποία έπληξε την έδρα της κρατικής τηλεόρασης στην πρωτεύουσα Δαμασκό. Ο κ. Χιτζάμπ διετέλεσε μόλις δύο μήνες στον πρωθυπουργικό θώκο, καθώς είχε διοριστεί στην πρωθυπουργία από τον σύρο πρόεδρο έπειτα από τις αμφιλεγόμενες εκλογές του Ιουνίου.

Η Δαμασκός είχε χαιρετίσει τις εν λόγω εκλογές ως ένα βήμα προς την πολιτική αναμόρφωση της χώρας, ενώ η αντιπολίτευση απείχε από τις κάλπες, κατηγορώντας το καθεστώς Άσαντ για απάτη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Ζοάμπι, η έκρηξη που έπληξε την έδρα της κρατικής τηλεόρασης έλαβε χώρα στον τρίτο όροφο του κτιρίου, τραυματίζοντας ελαφρά έναν αδιευκρίνιστο αριθμό εργαζομένων.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μία εκρηκτική μηχανή. Αρκετοί από τους συναδέλφους μας τραυματίστηκαν αλλά δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί και καθόλου νεκροί», σχολίασε ο κ. Ζοάμπι.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη που έπληξε τις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συμπλοκές μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών ανταρτών στο Χαλέπι, πολυπληθέστερη πόλη και εμπορικό κέντρο της διαιρεμένης χώρας.
Πηγή: Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος