Κλείσιμο

Ιράν: Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις των αεροπορικών δυνάμεων

Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις με σκοπό να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα των στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεων της χώρας άρχισαν τη Δευτέρα οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν, ενώ προφανής στόχος είναι και να αποσταλεί νέο μήνυμα αποφασιστικότητας στη Δύση.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Αντιαεροπορικής Άμυνας του Ιράν, οι τετραήμερες ασκήσεις θα διεξαχθούν στο νότιο τμήμα της χώρας. Κατά τη διάρκεια των γυμνασίων σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν ποικίλα πυραυλικά συστήματα, ραντάρ και αεροσκάφη.

Στις αρχές Φεβρουαρίου το ιρανικό Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης ξεκίνησε ναυτικά γυμνάσια στα Στενά του Ορμούζ, που συνδέουν τον Περσικό με τον Κόλπο του Ομάν. Η Τεχεράνη δήλωσε έτοιμη να κλείσει τα στενά, εάν οι χώρες της Δύσης επιβάλουν κυρώσεις στην εξαγωγή πετρελαίου από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Παράλληλα, στην Τεχεράνη έφθασε τη Δευτέρα, αντιπροσωπεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για διήμερη επίσκεψη με σκοπό να εξεταστούν από κοινού με τη διεθνή κοινότητα τα σκοτεινά σημεία του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, τα οποία δημιουργούν υποψίες για τις πραγματικές προθέσεις της χώρας.
Πηγή: skai.gr