Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Αποτεφρώθηκε η σορός του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες - Ραούλ Κάστρο: Φίλος των Κουβανών

Αποτεφρώθηκε η σορός του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη του μεγάλου νομπελίστα συγγραφέα.

Η οικογένεια του διάσημοι συγγραφέα, δεν έχει ακόμη αποφασίσει εάν η τέφρα του θα μοιραστεί ανάμεσα στο Μεξικό και στην Κολομβία.

Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της Κολομβίας κυματίζουν μεσίστιες λόγω του εθνικού πένθους.

Ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, απέστειλε επιστολή προς τη χήρα του Μάρκες στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του και αναφέρει ότι ο κόσμος έχασε την Πέμπτη ένα «παραδειγματικό συγγραφέα» και φίλο των Κουβανών.

«Ο κόσμος, και ιδιαίτερα οι λαοί της Αμερικής μας, έχουν χάσει έναν παραδειγματικό διανοούμενο και συγγραφέα» είπε ο Κάστρο.

Ο πρόεδρος της Κούβας είπε επίσης ότι σε σύντομο μήνυμά του προς τον λαό της Κούβας ότι η χώρα έχασε «έναν πολύ καλό φίλο, οικείο μας και υποστηρικτική μας ο οποίος είναι αθάνατος.»

Η κρατική εφημερίδα Cubadebate επισημαίνει ότι ο Μάρκες ήταν «στενός φίλος» του Φιντέλ Κάστρο.

Ο Γκάμπριελ Μάρκες έπασχε από χρόνια προβλήματα υγείας και η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί τον Μάρτιο έχοντας διαγνωστεί με πνευμονία.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ