Κλείσιμο

Απορρίπτει συνομοσπονδία με το Κόσοβο

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, κ.Βόισλαβ Κοστούνιτσα, απέρριψε το ενδεχόμενο εγκαθίδρυσης συνομοσπονδιακής σχέσης της Σερβίας με το Κόσοβο, ανεπίσημη πρόταση που παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, κ. Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, στη διάρκεια συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο υπουργός της Σερβίας, αρμόδιος για θέματα Κοσόβου, κ. Σλόμπονταν Σάμαρτζιτς.

Για τη Σερβία είναι απολύτως απαράδεκτη πρόταση για τον απλό λόγο ότι με τον τρόπο αυτό το Κόσοβο, μέσω συμφωνίας, θα αποκτούσε κάποιο καθεστώς στη διεθνή κοινότητα και σε αυτό θα συμμετείχε και η Σερβία. Ζητούν από εμάς να προχωρήσουμε σε ενός είδους αναγνώριση του Κοσόβου, ώστε να είναι ευκολότερο για εκείνους να το αναγνωρίσουν ως ανεξάρτητο κράτος, δήλωσε ο κ. Σάμαρτζιτς από τη Νέα Υόρκη.

Τόνισε ακόμη ότι η σερβική πλευρά κατέστησε σαφές ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος με την εξέταση τέτοιων προτάσεων και ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερο εποικοδομητική προσέγγιση, που θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο.

Η διαπραγματευτική ομάδα της Σερβίας με επικεφαλής τον πρόεδρο της χώρας, κ. Μπόρις Τάντιτς, και τον πρωθυπουργό, κ. Βόισλαβ Κοστούνιτσα, συναντάται  με τους εκπροσώπους των Αλβανών του Κοσόβου.
Πηγή: skai.gr