Ανέλαβε δράση Πέιλιν

Η υποψήφια αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Σάρα Πέιλιν, επιδιώκοντας να ενισχύσει την εικόνα της όσον αφορά την ενασχόλησή της με θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χάμιντ Καρζάι και τον πρόεδρο της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε την Τρίτη, στη Νέα Υόρκη.

Ακόμη, πέραν των δυο συμμάχων των ΗΠΑ, η Πέιλιν θα έχει συνάντηση και με τον πρώην αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Χένρυ Κίσιντζερ.

Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Πέιλιν, η οποία κυβέρνησε την Αλάσκα για δυο χρόνια, έχει ελάχιστη εμπειρία σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Θα αντιμετωπίσει σε μια τηλεοπτική συζήτηση στις 2 Οκτωβρίου τον Δημοκρατικό αντίπαλό της Τζο Μπάιντεν, πρόεδρο της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Γερουσίας, βετεράνο πολιτικό ένα από τα πλεονεκτήματα του οποίου θεωρείται η εμπειρία σε διεθνή θέματα.

Στο συνέδριο του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας, ο υπουργός Κοινοτήτων Χέιζελ Μπλήαρς, χαρακτήρισε "φρικτές" τις πολιτικές θέσεις της Πέιλιν, αψηφώντας την έκκληση του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν να υιοθετήσει το κόμμα μια "ουδέτερη" στάση όσον αφορά τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Πηγή: skai.gr