Airbus: Παραγγελία – ρεκόρ από την ινδική IndiGo για 500 αεροπλάνα

H συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό αεροσκαφών ποτέ - Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2030 και 2035

Η Airbus ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη συμφωνία αεροπλάνων στην ιστορία της καθώς δέχτηκε μια υπέρογκη παραγγελία για 500 αεροσκάφη από τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ινδίας, την Indigo.

Η συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό αεροσκαφών ποτέ, επισκιάζοντας την πρόσφατη αγορά 470 αεροσκαφών από την Air India νωρίτερα φέτος, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι αερομεταφορείς της Ινδίας σχεδιάζουν μια απότομη επέκταση της περιφερειακής ταξιδιωτικής ζήτησης.

Η συμφωνία ακολουθεί μήνες διαπραγματεύσεων.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή, θα γίνουν περισσότερα στο μέλλον. Με την ανάπτυξη της Ινδίας (και) την ανάπτυξη της ινδικής αγοράς αερομεταφορών... αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε αυτήν την παραγγελία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IndiGo, Πίτερ Έλμπερς, σε συνέντευξη Τύπου.

Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2030 και 2035.

Οι προσπάθειες των ινδικών αερομεταφορέων να συμβαδίσουν με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αερομεταφορών στον κόσμο, οδήγησαν σε πτώση ρεκόρ του κλάδου, παρόλο που οι κατασκευαστές αγωνίζονται να επιτύχουν τους στόχους παραγωγής.

Οι ινδικές εταιρείες έχουν πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο βιβλίο παραγγελιών, με μερίδιο άνω του 6% του ανεκτέλετου κλάδου, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έκθεση της Barclays την 1η Ιουνίου.

Η IndiGo, η οποία αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% της ινδικής εγχώριας αγοράς, αναμενόταν ευρέως να διατηρήσει την Airbus ως προμηθευτή αεριωθούμενων αεροσκαφών μονού διαδρόμου για να αποσπάσει περαιτέρω οικονομίες κλίμακας.

Πηγή: skai.gr