Κλείσιμο

Η Χίλαρι Κλίντον προειδοποιεί: Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αποδυναμώσουν ολόκληρα κράτη

«Καμπανάκι» σχετικά με τα κρυπτονομίσματα έκρουσε η Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία. 

Όπως υποστήριξε, τα κρυπτονομίσματα έχουν τη δύναμη να αποδυναμώσουν ολόκληρα κράτη. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι αναπτύσσει μία πολύ μεγάλη ομάδα από χάκερς «και αυτούς που ασχολούνται με την παραπληροφόρηση και τις κυβερνοεπιθέσεις».

Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μία σειρά από νέες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η παραπληροφόρηση και η τεχνητή νοημοσύνη, είπε η Κλίντον στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη. 

«Μία ακόμα περιοχή στην οποία ελπίζω ότι τα κράτη θα αρχίσουν να δίνουν μεγαλύτερη σημασία είναι η άνοδος των κρυπτονομισμάτων. Γιατί αυτό που φαίνεται σαν μία πολύ ενδιαφέρουσα και κάπως εξωτική προσπάθεια να εξορύξει κανείς νέα νομίσματα προκειμένου να τα ανταλλάξει, έχει τη δυνατότητα να υπονομεύσει τα νομίσματα, να υπονομεύσει τον ρόλο του δολαρίου ως νομίσματος συναλλαγματικών αποθεματικών, να αποσταθεροποιήσει έθνη, ίσως αρχίζοντας με κάποια μικρά αλλά στην πορεία προχωρώντας προς τα πολύ μεγαλύτερα», τόνισε. 
 

Πηγή: Bloomberg