Ερωτήματα Τζεφ Μπέζος για την εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ – Εμπλέκει την Κίνα 

Το δικό του «ερωτηματικό» στην πολυσυζητημένη εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter από τον Ίλον Μασκ έναντι 44 δισεκ. δολαρίων πρόσθεσε ο μεγιστάνας της Amazon Τζεφ Μπέζος, του οποίου η αντιπαλότητα με τον ιδρυτή της Tesla και της Space Χ είναι γνωστή... 

Ο Μπέζος παρέθεσε σχόλιο ακολούθου του στο Twitter, ο οποίος επισήμανε ότι η Κίνα ήταν το 2021 η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις ΗΠΑ, ότι οι κινέζοι κατασκευαστές μπαταριών είναι σημαντικοί προμηθευτές για τα ηλεκτρονικά οχήματα της Tesla, και ότι μετά το 2009, οπότε η Κίνα απαγόρευσε το Twitter η κινεζική κυβέρνηση δεν είχε σχεδόν κανένα μοχλό για άσκηση πίεση στην πλατφόρμα.

«Αυτό μπορεί να άλλαξε» (με την εξαγορά) σχολιάζει ο ακόλουθος του Μπέζος. 

Απαντώντας, ο «ισχυρός άνδρας» της Amazon κάνει λόγο για «ενδιαφέρουσα ερώτηση». «Μήπως η κινεζική κυβέρνηση μόλις κέρδισε έναν μοχλό πίεσης στην πλατεία της πόλης;» διερωτάται ειρωνικά ο Μπέζος, αναφερόμενος στο σχόλιο του Μασκ πως «το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης». 

«Η δική μου απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι μάλλον όχι. Το πιθανότερο αποτέλεσμα από αυτή την άποψη είναι η πολυπλοκότητα στην Κίνα για την Tesla, παρά η λογοκρισία στο Twitter» διευκρινίζει. «Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στην αντιμετώπιση αυτού του είδους της πολυπλοκότητας» προσθέτει ο Τζεφ Μπέζος.
 

Πηγή: skai.gr