Συγχώνευση Καβάλας-ΠΑΕ Ηρακλή

Στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού παρέπεμψε ο υφυπουργός πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης την υπόθεση της συγχώνευσης των ποδοσφαιρικών ομάδων της Καβάλας και του Ηρακλή τονίζοντας ότι η σχετική επιδίωξη θα μπει στο μικροσκόπιο της πολιτείας και της δικαιοσύνης ώστε να μην υπάρξει καμία εκτροπή από τη νομιμότητα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Παπουτσή ο κ. Νικητιάδης υπενθύμισε ότι «ήδη η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού κάλεσε τις δύο ομάδες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις και να τεθεί υπό το μικροσκόπιο της πολιτείας και δικαιοσύνης οποιαδήποτε πράξη λαμβάνει χώρα ώστε να μην επιτραπεί καμία παρανομία».

Ο υφυπουργός προανήγγειλε παράλληλα ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα θα περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία θα απαγορεύονται συγχωνεύσεις ομάδων σε διαφορετικές περιφέρειες. «Η πολιτεία ήδη τείνει να αποθαρρύνει συγχωνεύσεις όταν γίνονται εντός διαφορετικών περιφερειών. Στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προβλέπουμε συγχωνεύσεις να επιτρέπονται μόνο στις ίδιες περιφέρειες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου