Πελέ εναντίον Μαραντόνα

Ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου Πελέ προκάλεσε την Παρασκευή τον αντίπαλό του για τα σκήπτρα του καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών Ντιέγο Αρμάνδο Μαραντόνα να αναμετρηθούν άμεσα, παίζοντας με τις αγαπημένες ομάδες τους, Σάντος και Μπόκα Τζούνιορς σε προγραμματισμένο φιλικό παιχνίδι.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Σάντος για την ανακοίνωση του φιλικού παιχνιδιού, ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντου, γνωστός ως Πελέ, δήλωσε πως όχι μόνο δεν θα αρκεσθεί να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά πως θα ήθελε να ξαναφορέσει ποδοσφαιρικά παπούτσια για να παίξει λίγο και εάν αυτό ήταν δυνατόν, να αναμετρηθεί απέναντι στο ίνδαλμα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου.

"Σωματικά είμαι καλά, θέλω να δω πως πηγαίνει εκείνος", τόνισε ο 66 ετών σήμερα Πελέ, υπό μορφή αστεϊσμού αναφερόμενος, στα πλαίσια της διαμάχης για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στον κόσμο, στον 46χρονο αντίπαλό του.

"Οι διοικήσεις των ομάδων έχουν ήδη δρομολογήσει την οργάνωση του παιχνιδιού. Εγώ ήδη έχω πάει στο Λα Μπομπονέρα (γήπεδο της Μπόκα) και θα δούμε εάν αυτό θα πετύχει", τόνισε ο ίδιος.

Η Μπόκα έχει αποστείλει πρόσκληση στη Σάντος για να διοργανωθούν δύο φιλικά παιχνίδια τον Σεπτέμβριο, το ένα στο Μπουένος Άιρες, και το άλλο στο Σάο Πάολο.

Ο πρόεδρος της βραζιλιάνικης ομάδας Λουΐζ Αντόνιου Ρούας Καπέλα τόνισε πως συμφωνεί κατ’ αρχήν να γίνει το παιχνίδι, όμως υπάρχουν προβλήματα σχετικά με τις ημερομηνίες.
Πηγή: skai.gr