Κλείσιμο

Ώρα Ευρώπης

Κρίσιμες μάχες δίνουν την Πέμπτη το βράδυ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην πέμπτη αγωνιστική του Top 16 της Ευρωλίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο (20:45, απευθείας μετάδοση από το ΣΚΑΪ 100,3 και το ΣΚΑΪ.gr) με στόχο τη νίκη που θα τους εξασφαλίσει μία θέση στα προημιτελικά. Στην αποστολή ο Τζος Τσίλντρες, εκτός Πρίντεζης και Σχορτσιανίτης. Οι "πράσινοι" δοκιμάζονται στην κατάμεστη "Μπεομπάντσκα Αρένα" του Βελιγραδίου από την Παρτιζάν (21:45, απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ) θέλοντας τη νίκη που θα τους χαρίσει πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Ολυμπιακός-Αρμάνι Τζινς Μιλάνο

Ματς δίχως αύριο είναι το αποψινό για τον Ολυμπιακό, αφού σε περίπτωση ήττας από την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο θα λάβει τέλος το ευρωπαϊκό όνειρο (σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να νικήσει την Τάου στην Ισπανία και να χάσει η Αρμάνι από την Πρόκομ στην Ιταλία την επόμενη εβδομάδα). Οι "ερυθρόλευκοι" είναι ανώτεροι, έχουν αυτοπεποίθηση στα ύψη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και απλώς μένει να το αποδείξουν στο παρκέ εξασφαλίζοντας από σήμερα το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Αν τα καταφέρουν, θα παίξουν την επόμενη εβδομάδα με την Τάου (νίκησε χθες με 92-72 την Πρόκομ στην Πολωνία) στη χώρα των Βάσκων για την πρώτη θέση.

Ας μην προτρέχουμε όμως. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ζητεί από τους παίκτες του να μην σκέφτονται το χθες, δηλαδή να μην μείνουν στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ούτε το αύριο, δηλαδή το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ισπανίας. Ο "δράκος" θα έχει στη διάθεσή του για το αποψινό ματς τον Τζος Τσίλντρες, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του. "Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να παίξω", δήλωσε ο 26χρονος φόργουορντ. Αντιθέτως εκτός αποστολής είναι ο τραυματίας Γιώργος Πρίντεζης, που θα κάνει αγώνα δρόμου για να παίξει με την Τάου, αλλά και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο οποίος τιμωρείται για το πρόσφατο πειθαρχικό του παράπτωμα.

Παρτιζάν-Παναθηναϊκός

Τη νίκη που θα του εξασφαλίσει από απόψε την πρώτη θέση στον έβδομο όμιλο της Ευρωλίγκας θέλει ο Παναθηναϊκός στην "Μπεομπάντσκα Αρένα" του Βελιγραδίου, που θα είναι κατάμεστη από 20.000 φιλάθλους της Παρτιζάν. Οι "πράσινοι" θέλουν να αποδείξουν πως η ήττα τους στο ΣΕΦ ήταν απλώς μία κακή παρένθεση στις εξαιρετικές εμφανίσεις και τις συνεχόμενες νίκες του τελευταίου ενάμιση μήνα.

Πάντως οι πρωταθλητές Ελλάδος θα έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά, ακόμη και αν ηττηθούν αλλά υπερασπιστούν το +18 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ (81-63), αφού θα τους αρκεί η νίκη επί της Μάλαγα στην έδρα τους την επόμενη εβδομάδα για να αποκτήσουν πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Αντίθετα με ήττα απόψε άνω των 19 πόντων θα πρέπει να ελπίζουν σε ήττα της Παρτιζάν από την αδιάφορη Ρόμα, που μετρά πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που μαζί με τους Κέτσμαν και Πέκοβιτς επιστρέφουν σε γνώριμα λημέρια, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και τόνισε πως στόχος της ομάδας του είναι μόνο η νίκη και ουχί η προάσπιση του +18.
Πηγή: skai.gr