Τον υποβιβασμό της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ αποφάσισε ο αθλητικός δικαστής, μετά την άρνηση των ερυθρόλευκων να λάβουν μέρος στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο ακυρώνονται, με συνέπεια να μηδενιστεί, να τερματίσει την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και να υποβιβαστεί στην Α2.

Ο δικαστής αφαίρεσε επίσης από την ομάδα του Πειραιά έξι βαθμούς από την βαθμολογία της προσεχούς σεζόν και δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο αθλητικός δικαστής επέρριψε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δίχως να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας.

Το πρωτάθλημα και τα πλέι-οφ θα συνεχιστούν κανονικά απουσία του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν θα αντικατασταθεί από άλλο σύλλογο.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

«Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ΚΑΕ:

α) για μη διεξαγωγή προγραμματισμένου αγώνα από υπαιτιότητά της μηδενισμό της ομάδας της καθώς και χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ, ενώ ο αγώνας κατακυρώνεται 20 – 0 υπέρ της αντιπάλου της και

β) για μη συμμετοχή της ομάδας της σε αγώνα Πρωταθλήματος κατά τη φάση των play-offs συνεπεία λόγου μη αναγομένου σε γεγονός ανωτέρας βίας την ποινή του αποκλεισμού της από τους υπόλοιπους αγώνες της φάσης των play – offs και της αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από την βαθμολογία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, καθώς και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ, ενώ ακυρώνονται τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε κατά την οικεία αγωνιστική περίοδο, δεν αντικαθίσταται και το Πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις υπόλοιπες ομάδες και αυτή κατατάσσεται τελευταία στον πίνακα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του οικείου Πρωταθλήματος μετά από τις ομάδες που καταλαμβάνουν αγωνιστικά τις τελευταίες θέσεις και κατά συνέπεια υποβιβάζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία αγωνιστικά, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ της 20-05-2019».

Πηγή: skai.gr