Κλείσιμο

Και ελληνικές ομάδες στο «Στοίχημα»

Δεκτή έκανε η γενική συνέλευση του ΟΠΑΠ την πρόταση για σταδιακή ένταξη των αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου στο «Πάμε Στοίχημα» από τον Σεπτέμβριο.
Την εισήγηση έκαναν ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Βασίλης Νιάδας, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος ξεκαθάρισε αργότερα ότι οι ελληνικές ομάδες δεν πρόκειται να πάρουν χρήματα για την συμμετοχή τους.
Η ένταξη των ομάδων στο «Στοίχημα» αποτελεί παλαιό αίτημα της διαχειρίστριας εταιρείας «Ιντραλότ», το οποίο είχε χαρακτηριστεί ασυμβίβαστο και είχε συγκεντρώσει τα πυρά της σημερινής κυβέρνησης το 2000, καθώς ο Σωκράτης Κόκκαλης ελέγχει την «Ιντραλότ» και τον Ολυμπιακό.
Νωρίτερα σε ερώτηση του ΣΚΑΙ, για το τι άλλαξε, στις θέσεις της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε απαντήσει ότι «το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, και δεν υπάρχει απόφαση».
Μιλώντας στο Σκαι, ο υπουργός Οικονομίας, αναγνώρισε το ασυμβίβαστο και παρέπεμψε για επίλυση του ζητήματος μετά τη λήξη της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την «Ιντραλότ», το 2007. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις, ώστε η διαχείριση του «Στοιχήματος» να περάσει στον ΟΠΑΠ.
Σημειώνεται ότι η ένταξη ελληνικών ομάδων θα μπορούσε να ενισχύσει την πώληση από το δημόσιο του 17% των μετοχών του ΟΠΑΠ.
Εξάλλου, η μετοχή του ΟΠΑΠ έκλεισε με κέρδη 2,59%, ενώ εκείνη της «Ιντραλότ» υποχώρησε κατά 6,69%.
Πηγή: skai.gr