«Αντίο Ευρώπη» για Παναθηναϊκό

«Αντίο Ευρώπη, καλημέρα Ελλάδα» για τον Παναθηναϊκό από την Τετάρτη το βράδυ και μετά τον αποκλεισμό του από την Οσέρ με 1-0.Το κακό για τους «πράσινους» δεν είναι αυτός καθ‹αυτός ο αποκλεισμός τους, όσο το γεγονός, ότι για πρώτη φορά έχασαν στο γήπεδο τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από γαλλική ομάδα. Και βέβαια εκτός του αποκλεισμού αυτό που συγκαταλέγεται επίσης στα «μείον» του Παναθηναϊκού είναι και το γεγονός, ότι τέλειωσε φέτος τις υποχρεώσεις του στα κύπελλα Ευρώπης, χωρίς να έχει πετύχει έστω και μια νίκη στο γήπεδο του, κάτι που είχε επισημάνει και ο Σουμ, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Τρίτη. Επειδή όμως ο χρόνος σαφέστατα και δεν γυρίζει πίσω, το μυαλό όλων στον ΠΑΟ, έχει στραφεί ήδη στην Ελλάδα και στο πρωτάθλημα, η κατάκτηση του οποίου είναι ο πρωταρχικός του στόχος.
«Έφταιγε η κούραση»
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αλλά και ο προπονητής Γιτζάκ Σουμ σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθούν για την ήττα τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι «για όλα έφταιγε η κούραση», το ίδιο ακριβώς όμως ίσχυε και για την Οσέρ. Και οι υποχρεώσεις της γαλλικής ομάδας ήταν ίδιες ακριβώς με εκείνες του Παναθηναϊκού, στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι κόντρα στους Γάλλους, βασικά ατού των «πρασίνων», όπως ο Ολισαντέμπε, ο Ζουτάουτας, ο Χαλκιάς αλλά και ο Σεϊταρίδης δεν «τράβηξαν». Ο αγαπημένος μάλιστα των φιλάθλων του ΠΑΟ, ο «Μανόλης» έδειξε παντελώς ανέτοιμος και για περίπου 20 λεπτά, από τα 45` του πρώτου ημιχρόνου που έπαιξε το μόνο που βρισκόταν μέσα στο γήπεδο ήταν η σκιά του.
Το ενδιαφέρον στρέφεται στο πρωτάθλημαΙ
Τώρα και επειδή η Ευρώπη αποτελεί πλέον παρελθόν για τον ΠΑΟ, όλοι στην ομάδα έχουν ήδη από σήμερα στρέψει την προσοχή τους στην Ελλάδα και στους δύο εγχώριους στόχους που έχουν θέσει, πρώτα το πρωτάθλημα και μετά το κύπελλο. Η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των εθνικών εκλογών θα αποτελέσει βάλσαμο για τους παίκτες εκείνους που έχουν προβλήματα τραυματισμών και αναφερόμαστε στους Παπαδόπουλο, Μικαέλσεν και Σανμαρτεάν. Ο Γιτζάκ Σουμ ευελπιστεί ότι μέχρι το παιχνίδι με τον Πανιώνιο την επόμενη βδομάδα και οι τρείς αυτοί παίκτες του θα έχουν γίνει καλά και θα τους έχει στην διάθεση του. Από την άλλη έντονος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει για τον Κώστα Χαλκιά. Ο γκολκίπερ των «πρασίνων³ φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε από την Οσέρ, ο κόσμος του Παναθηναϊκού που δεν ξεχνά τον Αντώνη Νικοπολίδη την Τετάρτη το βράδυ φώναξε αρκετές φορές ρυθμικά το όνομα του και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον. Ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι, χωρίς αμφισβήτηση, ο πιο φορμαρισμένος τερματοφύλακας στην Ελλάδα και επειδή οι ανάγκες του ΠΑΟ από εδώ και πέρα είναι τεράστιες, ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι με τον διεθνή πορτιέρο.
Όσοι παίκτες έπαιξαν χτες με την Οσέρ, σήμερα έκαναν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.
Τέλος, με πρόστιμο 8.000 ελβετικών φράγκων τιμωρήθηκε ο Παναθηναϊκός για τη ρίψη αντικειμένων στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Πηγή: skai.gr