Ανετη νίκη-πρόκριση της Ισπανίας

Οι «φούριας ρόχας» διέλυσαν τη Νορβηγία στο Όσλο με 3-0 και, σε συνδυασμό με την αγχωτική νίκη τους με 2-1 το Σάββατο στη Βαλένθια, πήραν το εισιτήριο για τα τελικά.
Εάν κάποιος είχε παρακολουθήσει το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, θα πόνταρε τα λεφτά του σίγουρα στην Ισπανία όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση. Οι Ισπανοί ήταν κλάσεις ανώτεροι από τους Νορβηγούς, που αγωνίστηκαν με ελπίδες στην ρεβάνς χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του τερματοφύλακα τους, Εσπεν Γιόνσεν, που κυριολεκτικά μόνος του κράτησε το επίπεδο του σκορ στο 2-1.
Οι πιθανότητες να πραγματοποιήσει παρόμοια εμφάνιση σε διάστημα τεσσάρων ημερών ήταν μάλλον εις βάρος του. Έτσι, οι Ισπανοί χωρίς να εντυπωσιάσουν κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 34‹ και να θέσουν τις βάσεις για πρόκριση. Το γκολ προήλθε από μια κλασική συνεργασία του Βαλερόν με το Ραούλ. Ο μεσοεπιθετικός της Λα Κορούνια πήρε την μπάλα σε θέση πίβοτ έξω από την περιοχή των Νορβηγών, την έστρωσε στον επερχόμενο Ραούλ που άνοιξε το σκορ για τους Ισπανούς.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους. Στο 49‹ και πάλι ο Βαλερόν, που ήταν εκ των κορυφαίων στο σημερινό ματς, έβγαλε φοβερή μπαλιά στο Βιθέντε που δε δυσκολεύτηκε να νικήσει το Γιόνσεν και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του βάζοντας φρένο στις όποιες ελπίδες των Νορβηγών. Το γκολ του Ετσεμπερία στο 57‹ ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα σε μια μεγάλη νίκη των Ισπανών, που πιθανότατα θα σημάνει και την αποχώρηση του Σεμπ από την τεχνική ηγεσία των «Βίκινγκ» μετά από πέντε χρόνια.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πιερλουίτζι Κολίνα (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλμπέλδα, Ιβερσεν
Οι συνθέσεις:
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Εσπεν Γιόνσεν, Μπάσμα, Λούντενκβαμ, Ρόνι Γιόνσεν (62‹ Ολσεν), Στένσαας, Ιβερσεν, Αντρεσεν (74‹ Φρόντε Γιόνσεν), Αντερσεν (46‹ Χάαβαρντ Φλο), Σόλι, Ρίισε, Φλο
ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ελγκέρα, Θέσαρ, Πουγιόλ, Τσάμπι Αλόνσο (85‹ Μπαράχα), Αλμπέλδα, Ετσεμπερία (77‹ Χοακίν), Βαλερόν (73‹ Γκούτι), Βιθέντε, Ραούλ
Πηγή: skai.gr