Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ιδέα ενός οπαδού της Μπέρνλι να ναυλώσει αεροπλάνο για να πετάξει πάνω από το Etihad με πανό που έγραψε «οι άσπρες ζωές μετράνε».

Ήταν ουσιαστικά η «απάντηση» στο «Black lives matters» που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό σε όλο τον κόσμο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

Το περιστατικό ώθησε την Μπέρνλι να βγάλει ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε το γεγονός.

Παράλληλα απολογήθηκε στην premier league και την Μάντσεστερ Σίτι τονίζοντας πως αυτές οι ιδεολογίες δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, την κοινωνία και δεν αντικατοπτρίζουν τον σύλλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της η Μπέρνλι: «Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις και το προσβλητικό πανό που πέταξε πάνω από το Έτιχαντ το βράδυ της Δευτέρας. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι υπεύθυνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Τερφ Μόορ. Αυτό δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση την Μπέρνλι και θα δουλέψουμε μαζί με τις αρχές για να ταυτοποιήσουμε τους δράστες.

Απολογούμαστε στην Premier League, τη Μάντσεστερ Σίτι και όσους προωθούν το Black Lives Matter. Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του Black Lives Matter καθώς παίκτες και προπονητές μας γονάτισαν πριν την έναρξη του ματς».