Περί Ελευθερίας:Το 5o επεισόδιο για τον Ιωάννη Καποδίστρια στον ΣΚΑΪ (vid)

Ο ΣΚΑΪ τιμά τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με μία σειρά από ντοκιμαντέρ, αφιερωμένα στο μεγαλύτερο γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας. Το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου θα μεταδοθεί απόψε στις 22.00.

Τα γεγονότα και οι παράγοντες που συνέβαλαν στην Παλιγγενεσία των Ελλήνων, τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν, οι κρίσιμες στιγμές και οι σημαντικότερες αποφάσεις που οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ο Άρης Πορτοσάλτε, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ιστορικών ρίχνοντας φως σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Το πέμπτο επεισόδιο επικεντρώνεται στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας, τον Ιωάννη Καποδίστρια. Τον Ιανουάριο του 1828, ο Ιωάννης Καποδίστριας καταφθάνει στην Ελλάδα προκειμένου να φέρει εις πέρας το πιο δύσκολο έργο: τη δημιουργία ενός σύγχρονου και συγκεντρωτικού κράτους. Ο χρόνος του όμως μετράει αντίστροφα, καθώς οι αντίπαλοί του είναι πολλοί και ισχυροί, εντός και εκτός Ελλάδας. Η στυγερή δολοφονία του, η συγκρότηση του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού Βασιλείου και η αποτίμηση των δύο αιώνων της ελληνικής Ανεξαρτησίας.

«Περί Ελευθερίας: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση»: Το 5ο και τελευταίο επεισόδιο του 1ου κύκλου, απόψε στις 22.00 στον ΣΚΑΪ.

Δείτε το trailer:

 

Πηγή: skai.gr