Χατζηδάκης: Η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ είναι η τελευταία ευκαιρία της εταιρίας

Τελευταία ευκαιρία για τη ΛΑΡΚΟ χαρακτήρισε την τροπολογία για την εξυγίανση της εταιρίας που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε η ΛΑΡΚΟ είναι προβληματική από τη δεκαετία του '80 και η κυβέρνηση είχε το θάρρος να θέσει το δάχτυλο «επί τον τύπον των ήλων».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, επισημαίνοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι δέσμια των ιδεοληψιών που την τυφλώνουν.

Διερωτήθηκιε μάλιστα αν «μια διαφανής διαδικασία διαγωνισμού για να βρεθεί ιδιώτης επενδυτής ήταν υπεύθυνη εθνική πράξη όταν το έκανε ο κ. Τσακαλώτος και φιλελευθερισμός όταν το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Επισήμανε επίσης ότι η τροπολογία βρίσκει σύμφωνη την Κομισιόν και γίνετια σε περιβάλλον που φαίνεται να υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας  τόνισε ότι και όλα τα χρέη του παρελθόντος να διαγράψει η κυβέρνηση, κάθε μήνα η ΛΑΡΚΟ θα μπαίνει μέσα. Υπαινίχθηκε φθηνή και εύκολη αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει το ανύπαρκτο εναλλακτικό το9υ σχέδιο για την εταιρία.

Ο Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπογράφει την πτώχευση και μετά το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Νεποτισμός, ρουσφέτια και αδικίες ήταν το σενάριο της Ν.Δ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ στέκεται κριτικά απέναντι την τροπολογία.

Για τροπολογια "ντροπη" εκανε λογο ο Γιαννης Δελης απο το ΚΚΕ επισημαινοντας οτι πετάει στα σκυλιά μια πολύτιμη περιουσία του λαού. Ενώ πρέπει να στηριχθεί η ΛΑΡΚΟ

Το μεσημερι εργαζομενοι στην επιχειρηση  εκλεισαν για περιπου 40 λεπτα  και τα δυο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου, αντιδρωντας στο σχεδιο εξυγιανσης της εταιριας.

Πηγή: skai.gr