Τσίπρας: Μην περιμένετε το Μάιο για εκλογές, λυτρώστε τώρα τη χώρα από την ανικανότητά σας

Τσίπρας: Μην περιμένετε το Μάιο για εκλογές, λυτρώστε τώρα τη χώρα από την ανικανότητά σας

Για «χαλαρά» θεσμικά αντανακλαστικά του Κοινοβουλίου έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με τις «κυβερνητικές ευθύνες» για την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε πρόωρες εκλογές.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ», σχολίασε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι η εν λόγω συζήτηση διεξάγεται τέσσερις μήνες μετά την κατάθεση της επερώτησης. Ο ίδιος σημείωσε πως «έπρεπε να ξεκινήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία» για να γίνει η συζήτηση για την πανδημία, παρ' όλο που, όπως είπε, δεν χάνει την «επικαιρότητά» της.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι είναι ενδιαφέρον πως το κλίμα της συζήτησης χαρακτηρίζεται από τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο και την ακρίβεια, τονίζοντας ότι είναι «λάθος», όμως, να συνηθίσουμε την «απώλεια» 50-60 ανθρώπων την ημέρα.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρη, και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα, σχολίασε πως ήρθαν σήμερα εδώ, να μας πουν πως «όλα τα έκαναν καλά» και ότι «για όλα φταίει η προηγούμενη διακυβέρνηση». «Θα περίμενε κανείς από την πλευρά σας να παίξετε πιό χαμηλά τη μπάλα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Έχετε στη δική σας πλάτη ως υπουργός Υγείας και στης κ. Γκάγκα από τη μέρα που διοριστήκατε 12.733 απώλειες, σχεδόν οι μισές απώλειες σε δύο χρόνια».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν σε εκλογές αφού ήδη φαίνεται ότι έχει προγραμματίσει να δραπετεύσει από τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει. Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας «τις τελευταίες μέρες και ο κ. Πλεύρης και οι άλλοι υπουργοί δεν ασχολούνται καν με τα θέματα που απασχολούν τα υπουργεία τους. Ασχολούνται με το πού θα είναι υποψήφιοι και θα πώς θα οργανώσετε την προεκλογική σας εκστρατεία. Γιατί έχετε πάρει απόφαση να δραπετεύσετε. Ορίστε εκλογές, θέλετε το Μάιο; Κάντε τις νωρίτερα, ακόμα και το Μάρτιο, λυτρώστ τώρα τη χώρα από την ανικανότητά σας». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ