ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφανείς κινήσεις ειδικών λογαριασμών

ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφανείς κινήσεις ειδικών λογαριασμών
Απαράδεκτο και πέρα από κάθε ίχνος δημοσιονομικής τάξης και διαφάνειας χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης (φωτό) το γεγονός ότι τεράστια έσοδα του Δημοσίου τοποθετούνται σε ειδικούς λογαριασμούς και κατευθύνονται με αδιαφανή τρόπο και χωρίς κανένα κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Λαφαζάνης, "τα ποσά αυτά προέρχονται από την εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας και από την επιβολή ειδικού τέλους 0,6% σε βάρος των δανειοληπτών και σε ορισμένες χρονιές προσεγγίζουν και τα 3 δισ. ευρώ".

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τα ποσά αυτά θα έπρεπε να αξιοποιούνται αποκλειστικά για τη μείωση του δημόσιου χρέους και με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ζητά την αναλυτική κίνηση του ειδικού λογαριασμού αποκρατικοποιήσεων που κατέχει το δημόσιο στην Τράπεζα της Ελλάδας από το 2000 – 2009, τις εισπράξεις και τις δαπάνες με την αντίστοιχη αιτιολόγησή τους.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να καταργηθεί ως αδικαιολόγητο και απολύτως αναχρονιστικό το ετήσιο τέλος 0,6% στους δανειολήπτες, ενώ όσο διατηρείται ακόμα, τα σχετικά έσοδα να κατευθύνονται για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Πηγή: skai.gr