Σύνοδος των αρχηγών ΓΕΕΘΑ

Με το διάλογο μπορούμε να βρούμε λύση σε όποια προβλήματα υπάρχουν στις ώρες των Βαλκανίων, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την έναρξη της συνόδου των αρχηγών ΓΕΕΘΑ, των βαλκανικών χωρών, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Η ασφάλεια ενός είναι ασφάλεια όλων των λαών της βαλκανικής χερσονήσου γι αυτό τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όπως η σημερινή σύνοδος θεωρείται απαραίτητη για την ανάπτυξη της συνεργασίας και της ανάπτυξης στην περιοχή, πρόσθεσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τη σύνοδο απασχολούν η  βελτίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στα Βαλκάνια.

Στη σύνοδο συμμετέχει και ο Τούρκος αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Γιασέρ Μπουγιούκανιτ, ο οποίος στο περιθώριο των εργασιών αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη. 

Την Τρίτη, ο Γιασέρ Μπουγιούκανιτ, διατύπωσε εκ νέου το αίτημα της χώρας του να μην πετούν οπλισμένα τα στρατιωτικά αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί τα αεροσκάφη πρέπει να είναι οπλισμένα, παρότι είναι γνωστό ότι τα ελληνικά αεροσκάφη μπορούν να πετούν οπλισμένα στο FIR Αθηνών δηλαδή στον χώρο ευθύνης της Ελλάδας.

"Οι κανόνες εναέριας κυκλοφορίας πρέπει να τηρούνται", δήλωσε αναφορικά με τις δραστηριότητες στο Αιγαίο, ο Έλληνας αρχηγός, ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης. 
Πηγή: skai.gr